Днес се очаква да бъде свикан Областен съвет, на който

...
Днес се очаква да бъде свикан Областен съвет, на който
Коментари Харесай

Спират плановия прием в болниците от днес от днес

Днес се чака да бъде призован Областен съвет, на който ще се реши дали да бъдат въведени нови противоепидемични ограничения, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От 12 януари се стопира плановият банкет и интервенциите в лечебните заведения в София поради пандемията. Изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Влиза в действие и намаляването на карантината. Лицата с доказан COVID-19 подлежат на наложителна изолираност за интервал от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно проучване. Всички близки контактни на потвърден случай на коронавирусна зараза подлежат на 7-дневна карантина, считано от датата на последния им контакт с доказания случай.

Директорът на съответната районна здравна ревизия може да анулира предписанието за слагане под карантина на близко контактно лице, в случай че то има сложена спомагателна (бустерна) доза ваксина против COVID-19. Условието е лицето да даде по е-поща негативен резултат от извършено след 72 ч. от датата на слагане под карантина PCR проучване. Карантината се анулира до 24 часа от показване на документа. Със същата заповед се анулира изискването за наложителна 14-дневна изолираност след изписване от лечебно заведение.

Към този миг не са обсъждани ограничения за учебните заведения и учениците в София. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР