Днес се очаква да бъде пуснато движението в посока Сарафово

...
Днес се очаква да бъде пуснато движението в посока Сарафово
Коментари Харесай

Без разрешително за Гергьовден пускат Северния обходен път на Бургас

Днес се чака да бъде пуснато придвижването в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас . 4.7 километровата права ще се експлоатира с въведена краткотрайна организация на придвижването до приемането на обекта с aкт 16 и издаване на позволение за прилагане. Целта е улеснение на пътуването за идните три почивни дни към Гергьовден, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

С построяването на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася отвън Бургас, с което доста се покачват сигурността на придвижване и комфортът на пътуващите, като се понижава времето на пътешестване. Пренасочването на директния трафик отвън урбанизираната част на града ще понижи и замърсяването в жилищните квартали, са претекстовете на АПИ.

С еверният обходен път стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро, минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и приключва при 493-ти км на първокласния път.

Отсечката е с две платна , разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се реализира посредством 4 пътни възли. Договорът за строителство е за 57 млн. лева, а средствата са от републиканския бюджет.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите да карат деликатно и да следват прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта - 70 км/ч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР