Днес се очаква да бъде депозирана оставката на правителството на

...
Днес се очаква да бъде депозирана оставката на правителството на
Коментари Харесай

Правителството на Кирил Петков подава оставка

Днес се чака да бъде подадена оставката на държавното управление на премиера Кирил Петков, откакто предходната седмица кабинетът не съумя да преодолее вота на съмнение.

Предстои президентът Румен Радев да организира съвещания с парламентарните групи преди да връчи мандат за сформиране на ново държавно управление.

След това Народното събрание има право на три опита да образува кабинет.

Първият изследователски мандат Радев ще връчи на " Продължаваме промяната " като най-голяма парламентарна група, която има желание още веднъж да номинира за министър председател Кирил Петков.

Ако Политическа партия не съумеят с кабинет президентът ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, които оповестиха, че незабавно ще го върнат.

Държавният глава избира на коя от останалите парламентарни групи да връчи третия мандат.

Ако третият опит за сформиране на кабинет е несполучлив, Радев ще би трябвало да назначи длъжностен кабинет, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори:

" Изборите са крайният вид. Разбира се, в случай че продължава блокажа на институциите и на работата на Народното събрание, изборите са неминуем вид. Преди да приказваме за предварителен избор, имат да се вземат решение доста значими провокации от компетенцията и на настоящето държавно управление, и на настоящия парламент ".

Сред тях е актуализацията на бюджета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР