Днес се очакв Кирил Петков да внесе оставката на правителството.

...
Днес се очакв Кирил Петков да внесе оставката на правителството.
Коментари Харесай

Кирил Петков внася оставката на правителството

Днес се очакв Кирил Петков да внесе оставката на държавното управление. Кабинетът падна след вота на съмнение предходната седмица. Той беше гласуван от 123 народни представители, " срещу " бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше импортиран от ГЕРБ поради по думите им икономическите провали на държавното управление.

Президентът Румен Радев даде поръчка, че ще стартират консултациите с партиите. По Конституция следва връчването на изследователски мандат. Първо той отива при Политическа партия " Продължаваме Промяната ", които ще имат 7 дни, с цел да се опитат още веднъж да съберат болшинство. Засега поддръжка за второ държавно управление с техен мандат са декларирали от Демократична България и Българска социалистическа партия. Има Такъв Народ изрично обявиха, че няма да поддържат държавно управление с министър председател Кирил Петков.

Ако не съумеят, мандатът ще бъде даден на ГЕРБ, които са втора политическа мощ. Те към този момент обявиха, че незабавно ще го върнат, защото по думите им работа на първата политическа мощ е да обезпечи ръководство на страната. Тогава третият мандат отива при партия по желание на президента Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР