Днес се навършват три години от подписването на Договора за

...
Днес се навършват три години от подписването на Договора за
Коментари Харесай

Заев коментира договора с България: Победихме национализма!

Днес се навършват три години от подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Северна Македония и България. Споразумението беше подписано в Скопие от тогавашния министър председател Зоран Заев и българския министър председател Бойко Борисов, напомня организация БГНЕС.

„ На този ден преди три години имахме достойнството дружно с премиера на България Бойко Борисов да отдадем респект на илинденците от Крушево и АСНОМ, на святото място пред гроба на Гоце Делчев в Скопие и да подпишем Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Показахме политическа воля за прогрес, за решение на открити въпроси и направихме историческа крачка напред. Създадохме модел, с който поставихме общото минало като основа за по-добро бъдеще и по-добър живот на нашите жители “, написа през днешния ден във Facebook профила си водачът на СДСМ Зоран Заев.

Той прибавя, че вероятностите на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България, а по-късно и на Договора от Преспа с Гърция са донесли на страната участието в НАТО, отварянето на процеса на договаряния за участие в Европейски Съюз, само че и съпредседателството на Берлинския развой тази година, с което за първи път страна отвън Европейски Съюз заема лидерска позиция в тази районна стратегия на Европейски Съюз за Западните Балкани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР