Днес се навършват точно 30 години от победата, която ни

...
Днес се навършват точно 30 години от победата, която ни
Коментари Харесай

Еми Барух по Дарик: След това отвратително меле, Боби Михайлов няма как да остане

Днес се навършват тъкмо 30 години от успеха, която ни класира на международното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година. Лидерите на Националния тим в този мачкъм днешна дата ръководят българския футбол.

Същите тогавашни митове нощес провокираха разгром в центъра на столицата. Имаше пердах, ранени и задържани при митинга против Българския футболен съюз пред Националния стадион " Васил Левски ".

24 са потърпевшите, признати за лекуване. Това оповестиха за Дарик от Спешна помощ. На място са били изпратени 17 коли за спешна помощ. 7 от потърпевшите са приети в болница - един във ВМА, един в ИСУЛ и петима в Пирогов.

Темата дискутира " Голямото жури " по Дарик радио с водещ ГеоргиДонков.

" Аз съм последовател награжданската интензивност и това да нададем глас, когато ни писне от някого. Не е зле и в други сфери на правосъдната промяна и политиката да сме толкоз безапелационни и дейни, колкото през вчерашния ден демонстрираха почитателите, като естествено не съм последовател на тези безредици, само че мисля, че бяха неизбежни.Като сложиш 1600 служители на реда да охраняват Боби Михайлов и като са взели най-скъпото на почитателите, а точно футбола - това се случва ", заявиуправляващиятдиректор на ТийноваторЗорница Миткова.

Журналистът Еми Барух обаче беше на радикално друго мнение за снощните събития.

" Цялата тази нецензурност, грубост и безмозъчност, която се изля по улиците в центъра на София, не е за първи път, само че мисля, че тези 1600 служители на реда свършиха услуга на футболните ентусиасти, тъй като се сътвори това непоносимо меле, след което Боби Михайлов няма по какъв начин да остане ", разяснява тя.

" Това, което се случи, сподели, че тълпата футболни ентусиасти, която е отвратителна във всяка страна, тази разюздана паплач по улиците и служителите на реда, и конфликтите като че ли имаме война, демонстрира една нетърпимост, която отиде към този момент в равнищата на политическото говорене ", добави Еми Барух.

Журналистът и политик Иво Божков поздрави Дарик радио за професионализма при отразяването на събитията.

" Това, което се случи през вчерашния ден, е оправданието на управлението на БФС, само че тези събития демонстрираха един край - аз съм уверен, че този състав на управлението повече не може, той е делегитимирани това е доста тъжно.Няма по-голямо възмездие на ориста от това най-големите ни герои, хората, които ни караха да се усещаме горди, да скачаме до тавана от благополучие,да се трансфорат в това. Те тази си купа на митове на футбола си я резервират, само че в сегашното дефинитивно изгубиха шанса да имат общо с тази игра ", счита той.

" Интересно е, че знаем още античните са споделили, че един народ, с цел да е удовлетворен, му трябват две неща - самун и зрелища. В България такива всеобщи зрелища е имало само към хляба. За първипът в историята виждаме митинг за зрелищата. Струва ми се тук, че има доста сериознагрешка в целите обаче. Има много други неща, които могат да изкарат хората на улицата. Нямам проблем с грубостта на митинга, тъй като една такава акция не е балетна стъпка. Другият огромен скок е, че " Левски " и ЦСКА бяха обединени един до друг, само че тяхната идея мен персонално въобще не ме интересува и не разбирам по какъв начин тъкмо футболът може да засилва толкоз голяма социална сила, за разлика от други по-значими проблеми ", означи докторът по осведомителни науки Христо Панчев.

" Не ми се желае да приказваме за тези безредици, а за това какво се случва в БФС, кой стои откъм гърба. Има намесена Държавна сигурност, политически партии, дано се приказва за това ", прикани Зорница Миткова.

" Картината от нощес е картина, която изпраща неприятен сигнал. Тя възпитава. Това е,срещу което аз се бунтувам ", посочи Еми Барух.

" Видях по какъв начин маскирани служители на реда нахълтват в едно заведение и опустушават всичко. Разбирам напрежението им, това е разгром, обаче към момента не мога да видя даже намек за някакво реформиране в системите на Министерство на вътрешните работи. Като влезеш в едно полицейско ръководство, лъха на ракия, пуши се, стартират да те подкупват и сега, в който влезеш в килията, започваш да се чувстваш свободен, което е цялостен парадокс. Има логичност в това вътрешният министър да си подаде оставката, само че без промени, с оставки нищо няма да стане. Тези хора би трябвало да преминат образование, да могат да реагират съответно в такива обстановки и да не се позволяват хорас минало и връзки в системата на Министерство на вътрешните работи ", съобщи Христо Панчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР