Днес се навършват седем години от . В стихията тогава

...
Днес се навършват седем години от . В стихията тогава
Коментари Харесай

7 години от наводнението в Аспарухово

Днес се навършват седем години от. В стихията тогава животът си изгубиха 13 души.

На 19 юни 2014 година, малко след 19 часа, за броени минути част от квартала потъна под вода. Огромни приливни талази от две дерета в " Аспарухово “ заляха и потопиха къщи и улици и провокираха злополучие с колосален размер.
 Пострадали от наводнението в Аспарухово са подали цивилен искове Пострадали от наводнението в Аспарухово са подали цивилен искове
Близки на починали при наводнението във варненския квартал " Аспарухово " стартират правосъдна борба против институциите. 19 наследници са отп...

Паметта на починалите в наводнението бе почетена през днешния ден пред паметника на доброволеца в регион Аспарухово. Жители на Аспарухово, кметът Ивайло Маринов и отец Ясен Керчев и други показаха благодарността си към всички, които помогнаха тогава. Даниела Стойнова беседва с отец Ясен Керчев,който е ръководител на храма в Аспарухово и изслуша стихотворението, написано от Георги Ковачев по отношение на бедствието.

За екстремалността на преваляванията на 19 юни 2014 год. приказват всички информации на Националния институт по метеорология и хидрология. Само за половин час – от 18,30 часа до 19 часа, интензивността на падналите превалявания на един квадратен метър е била 138,8 литра. За интервала от 15 до 20 юни 2014 год. количеството на преваляванията са били 175,6 литра, което съставлява 382 % от нормата за месец юни. Подобно наводняване във Варна е имало и през 1951 год., когато в три валежни дни през август са измерени 292 литра на квадратен метър. Центърът на пороите тогава обаче е бил в друга част на Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР