Днес се навършват десет години от самоубийството на германския национален

...
Днес се навършват десет години от самоубийството на германския национален
Коментари Харесай

10 години от бруталното самоубийство на германски национал

Днес се навършват 10 години от самоубийството на немския народен вратар Роберт Енке. На 10 ноември 2009 година тогавашният пазач на Хановер 96 взема решение да постави завършек на живота си, хвърляйки се пред преминаващ трен.

В колата му, която е паркирана наоколо до релсите, където е осъществено самоубийството, е открито предсмъртно писмо, само че и до ден сегашен от полицията не разкриват какво тъкмо е наличието му.

След гибелта на Енке, брачната половинка му Тереза разкрива, че той се е борил с депресията в продължение на шест години.

 10 години от бруталното самоубийство на немски национал
Роденият на 24 август 1977 година футболист стартира кариерата си в отбора на Карл Цайс Йена. Следват престои в Борусия Мьонхенгладбах и Бенфика, с цел да пристигна прехвърлянето му в Барселона. Там немският вратар остава в продължение на две години, само че съумява да запише едвам един мач, защото е предан чартърен поредно в тимовете на Фенербахче и Тенерифе.

През 2004 година подписва с тима на Хановер, където изиграва 164 мача. През 2009 година е избран за най-хубавия вратар в Бундеслигата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР