Днес се навършват четири години от встъпването в длъжност на

...
Днес се навършват четири години от встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

Навършват се 4 години от встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова

Днес се навършват четири години от встъпването в служба на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент.

През последните 12 месеца президентът продължи да упорства за смяна на стила на ръководство, смъкна доверието си от държавното управление, а няколко месеца по-късно поддържа антиправителствените митинги и изиска оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, разяснява БНР.

Принципните разлики сред президент и ръководещи останаха непреодолими:

" Тази власт се трансформира в знак на корупцията и на застоя ", сподели президентът. Затова Румен Радев продължи да подлага на критика ръководещите за неналичието на бистрота и да упорства за смяна " на политическата и на метода на ръководство ".

Пандемията не промени връзките сред президент и министър председател:

" Ако има нещо по-тревожен от самия вирус, това е демонстрираната беззащитност на българското държавно управление да се оправи с пандемията ".

Държавният глава продължи консултациите за промени в конституцията, свързани със правосъдната власт, уверен, че са извънредно наложителни:

" Прокуратурата се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пиар на министър-председателя ".

След прокурорска акция на " Дондуков 2 " и задържане на хора от екипа на президента започнаха митинги за оставката на държавното управление и на основния прокурор. Радев поддържа настояването от първия ден:

" Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата. Мутри вън! "

Парламентарните избори ще са постоянни, президентът ги насрочи за 4 април, а на съвещания за ограниченията на вота сложи въпроса за видеонаблюдение в изборните секции, гласоподаване по пощата на българите в чужбина, оферти. които ръководещите нарекоха " екзотични ".

" Аз мога да нарека екзотична концепция да се напише конституция за един ден, само че да се подсигурява конституционното право на глас на всеки един българин, това е политическа отговорност ", отвърна президентът.

Държавният глава към момента не е оповестил дали ще се кандидатира за втори мандат, добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР