Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров

...
Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров
Коментари Харесай

Навършват се 4 години от анексирането на Крим

Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров Крим от Русия, предава БНР. Тази териториална смяна не е приета от огромна част от интернационалната общественост, в това число от Съединените щати и Европейския съюз, за които тя е осъществена в нарушаване на интернационалното право. Годишнината съответствува с президентските избори в Русия, на които се чака президентът Владимир Путин, разпоредил персонално анексията на Крим, да бъде избран отново безапелационно, прибавя Националното радио.
В подтекста на запазващото се мощно напрежение в двустранните връзки, в петък Украйна разгласи, че няма да разреши на съветски жители да гласоподават в съветското посолство и консулства в страната, а през вчерашния ден журналистка от съветската държавна телевизия " Россия 24 " бе експулсирана от Украйна с аргумента, че е подготвяла " антиукраински видеоматериали ".
Според изследвания на публичното мнение болшинството от руснаците не престават да възпиремат присъединението на полуострова като огромно достижение, макар последвалите западни наказания и двугодишна криза.
Четири години след анексията Москва и Киев си остават в спор освен поради Крим, само че и поради войната в Източна Украйна сред държавните сили и проруските сепаратисти, споделя още БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР