Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров

...
Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров
Коментари Харесай

Навършва се една година от анексирането на Крим

Днес се навършват четири години от анексирането на украинския полуостров Крим от Русия. Тази териториална смяна не е приета от огромна част от интернационалната общественост, в това число от Съединените щати и Европейския съюз, за които тя е осъществена в нарушаване на интернационалното право.

Годишнината съответствува с президентските избори в Русия, на които се чака президентът Владимир Путин, разпоредил персонално анексията на Крим, да бъде избран отново безапелационно.

В подтекста на запазващото се мощно напрежение в двустранните връзки, в петък Украйна разгласи, че няма да разреши на съветски жители да гласоподават в съветското посолство и консулства в страната, а през вчерашния ден журналистка от съветската държавна телевизия " Россия 24 " бе експулсирана от Украйна с аргумента, че е подготвяла " антиукраински видеоматериали ".

Според изследвания на публичното мнение болшинството от руснаците не престават да възпиремат присъединението на полуострова като огромно достижение, макар последвалите западни наказания и двугодишна криза.

Четири години след анексията Москва и Киев си остават в спор освен поради Крим, само че и поради войната в Източна Украйна сред държавните сили и проруските сепаратисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР