Днес се навършват 78 години от победата на съюзниците над

...
Днес се навършват 78 години от победата на съюзниците над
Коментари Харесай

78 години от победата над нацизма: Макрон поднесе венец пред статуята на генерал Де Гол

Днес се навършват 78 години от успеха на съдружниците над нацистка Германия и от края на Втората международна война в Европа. По традиция Франция отбелязва събитието с тържествена гала. Тази година обаче в Париж бяха взети изключителни ограничения за сигурност.

Рискът от произшествия във Франция е огромен, тъй като днешната гала идва тъкмо седмица след доста сериозните конфликти сред протестиращи и полиция, поради противоречивата пенсионна промяна.

Над 50 милиона души умират във войната

По целия бул. „ Шан-з-Елизе “ имаше големи полицейски загради, които не позволяваха на аудитория или елементарни жители да се приближат до формалния конвой към президента Еманюел Макрон. А за него беше значимо да съблюдава традицията и да води церемонията за успеха.

Втората международна война в Европа завършва на 8 май 1945 година в 23:01 часа берлинско време. Предишният ден - 7 май, във френския град Ренс е подписана безусловната капитулация на Германия. Над 50 милиона души умират по време на войната.

Доверието в президента Еманюел Макрон е ниско

Въпреки рекордно ниския му рейтинг сега, за президента Еманюел Макрон беше наложително да сервира венец пред статуята на военачалник Де Гол и пред гроба на незнайния войник под Триумфалната арка.

Този следобяд в Лион президентът Макрон ръководи гала в памет на героите от съпротивата и жертвите на нацизма. Засилените ограничения за сигурност имаше през целия ден.

Напрежението избухна за минути на разнообразни места в Париж

Русия отбелязва успеха на съдружниците на следващия ден с обичайния церемониал за Деня на успеха. Държавите на Стария континент обаче на следващия ден ще отпразнуват Деня на Европа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР