Днес се навършват 45 години от смъртта на легендарния Елвис

...
Днес се навършват 45 години от смъртта на легендарния Елвис
Коментари Харесай

45 години без Елвис Пресли: „Важното е да бъдеш заобиколен от хора, които могат да ти дадат щастие“

Днес се навършват 45 години от гибелта на именития Елвис Пресли...

Елвис Арън Пресли е артист, музикант и артист роден на 8 януари 1935 година в Тюпъло, Мисисипи, Съединени американски щати.

Елвис Пресли е най-голямата звезда на рокендрола и икона в музиката и киното, считана за една от най-значимите персони в поп-културата на 20 век.

Той е най-продаваният солов актьор в историята на поп музиката.

Често е определян като Краля на рокендрола или просто Краля.

 Елвис Пресли Getty

Пресли потегля по пътя на музиката през 1954 година и бързо става прочут в цялата страна, като прави известна измежду необятната аудитория афроамериканската музика.

С поредност от сполучливи сингли и телевизионни участия той се трансформира във водеща фигура в зараждащия се жанр рокендрол.



През 50-те и 60-те години на предишния век взе участие и в киното и издава кино музика, само че след 1968 година възобновява концертната си активност, която продължава до гибелта му през 1977 година.

Номиниран е за 14 награди „ Грами “, като печели 3 от тях, а също така получава и „ Грами “ за повсеместен принос.
 11 прелестни цитата на Елвис Пресли  11 прелестни цитата на Елвис Пресли  11 прелестни цитата на Елвис Пресли  11 прелестни цитата на Елвис Пресли
Припомнете си тук повече за премиерата на биографичния филм „ Елвис “ в чест на Краля на рока:






 Присила Пресли на аления килим в поддръжка на биографичния филм „ Елвис “  Присила Пресли на аления килим в поддръжка на биографичния филм „ Елвис “  Присила Пресли на аления килим в поддръжка на биографичния филм „ Елвис “  Присила Пресли на аления килим в поддръжка на биографичния филм „ Елвис “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР