Днес се навършват 40 дни от смъртта на Ани и

...
Днес се навършват 40 дни от смъртта на Ани и
Коментари Харесай

40 дни от смъртта на Ани и Явор: Приятели и близки палят свещи на Сливница

Днес се навършват 40 дни от гибелта на Ани и Явор, които бяха пометени от 18-годишен водач на бул. " Сливница ". Според данните на Столичната община водачите, които употребяват булеварда като скоростна права към този момент са по-малко.

Това най-малко демонстрират данните от неотдавна поставените радарни табла. Тази вечер на булеварда се събраха още веднъж близки и другари на Ани и Явор, с цел да почетат паметта им.

В памет на два изгубени живота и довечера се събраха хора на бул. " Сливница ". Те възпламениха свещи и оставиха цветя на мястото, където Ани и Явор бяха пометени от колата на 18-годишния Адриан. Хората не престават да упорстват за действителни ограничения против войната по пътищата.

Още преди дни те обявиха, че желаят и среща с новия министър на вътрешните работи. Готови са да да насочат посредством депутати питания от парламентарната естрада за пътната конюнктура и нужните превантивни ограничения против злополуките, които лишават животи. Пътната права, където Ани и Явор починаха, през днешния ден наподобява по-различно, защото са инсталирани нови уреди.

Ограничители, мантинели, пешеходни острови, ново осветяване и радарни табла. Това са част от новите уреди в региона на пешеходната пътека, където Явор и Ани изгубиха живота си. Според Столична община монтирането им дава резултат.

Димитър Петров - шеф на Дирекция “Управление на трафика ” счита: “Реално имаме положителни първични данни, тъй като безусловно от две-три седмици са поставени тези детайли, които демонстрират, че в действителност нарушителите, които се движат с доста висока скорост, имам поради над 70-80 км/ч фрапантно са намалели.

В момента са единици, а преди този момент бяха стотици. ”
Хората обаче се питат трябваше ли да стане покруса, с цел да се вземат ограничения и упорстват за още по-строги правила против нарушителите:

Хората считат, че изпитите за приемане на брошура би трябвало да са по-строги и ваучър да не можеда взима всеки.

" Рискът, който бе стеснен от осъществяване на погрешно изпреварване с слагане на физическа мантинела, мога да кажа най-просто, че основава причина за друго ПТП, защото в насрещното придвижване не би трябвало да има коли, само че при положение на верижна злополука, тя може да бъде заобиколена по този метод. ”, съобщи Георги Гълъбов - специалист в Института за пътна сигурност “.

Колко в действителност са нарушителите и къде най-често натискат газта? В помощ за намирането на отговор са табла като това, което е инсталирано в региона на злополуката. То засича скоростта на преминаващите коли, а данните общината дава на " Пътна полиция ".

Димитър Петров - шеф на Дирекция “Управление на трафика ”: “В момента сме поръчали пет броя камери, които са така наречен Триноги. Те са преместваеми, напълно по спецификация на " Пътна полиция ", които ще бъдат дарени на Пътна полиция. Всъщност една от камерите ще бъде безусловно употребена като стационарна на бул. “Сливница ” в региона на това тежко ПТП. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР