Днес се навършват 28 години от смъртта на легендарния Фреди

...
Днес се навършват 28 години от смъртта на легендарния Фреди
Коментари Харесай

Изминаха 28 години от смъртта на гениалния вокалист на Куин Фреди Меркюри

Днес се навършват 28 години от гибелта на именития Фреди Меркюри се навършват през днешния ден, написа skandal.bg.

Гениалният водещ вокалист на рок групата Queen умря на 45 година през 1991 година в Лондон вследствие затруднения от СПИН. Един ден преди гибелта си Меркюри, с рождено име Фарук Булсара, удостоверява, че е болен.

" Няма да бъда просто звезда, а ще се трансформира в легенда. Дори и да нямам пукнато пени, ще вървя като персийски принц и никой няма да може да ме спре ". Тези думи на самия Фреди го разказват съвършено.

Фреди Меркюри е британец. Роден е на 5 септември 1946 година в Стоун Таун, Занзибар (тогава английска колония). Израства в Индия. През 1959 година фамилията му се открива във Англия.

През 1992 година Меркюри е награден посмъртно за извънреден принос към английската музика, а на стадион " Уембли " в Лондон се организира почетен концерт.

Последните фрагменти на Фреди са увековечени в клипа към „ These are the days of our lives " - песента, с която популярният вокалист споделя довиждане на света. Клипът е сниман през месец май 1991 година. Тогава Фреди не може да вдигне стъклена чаша с една ръка.
Той е въведен в Залата на славата на рокендрола през 2001 година, Залата на славата за създатели на песни през 2003 година и английската музикална зала на славата през 2004 година
През 2002 година е подложен под номер 58 в анкетата на Би Би Си на 100-те най-велики британци.

Фреди Меркюри е определен за най-хубав артист на всички времена в анкета от 2005 година, проведена от Blender и MTV2. 18-и е в листата на сп. Rolling Stone за 100-те най-велики артисти на всички времена и е разказан от AllMusic като „ един от най-великите рок реализатори “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР