Днес се навършват 22 години от трагичната смърт на младши-лейтенант

...
Днес се навършват 22 години от трагичната смърт на младши-лейтенант
Коментари Харесай

Почит пред паметта на пожарникар, загинал при изпълнение на служебния дълг в Белово

Днес се навършват 22 години от трагичната гибел на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, чиновник на РСПАБ – Пазарджик.

Той загуби живота си при осъществяване на професионалния си дълг, до момента в който взе участие в гасенето на огромен пожар, обхванал постройката на киното в Белово.
Присъстващите сервираха венци и цветя пред паметната плоча, сложена в негова памет на входа на СОУ „ Александър Иванов – Чапай “ в града. На церемонията участваха фамилията на младши-лейтенант Стоянов, шефът на РДПБЗН – Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, управлението и преподаватели от учебното заведение, поданици на града.
„ На 7 септември преди 22 години, до момента в който водеше борба с огъня, почина младши-лейтенант Кръстьо Стоянов. По-младите чиновници не го познават, само че сигурно са чували за него. Да поддържаме загатна за него жив е измежду аргументите да се събираме дружно пред паметната му плоча всяка година и да сведем глави пред личността му “. С тези думи се обърна към присъстващите в двора на учебното заведение комисар Ангел Ангелов. В знак на поклонение и почитание всички застанаха на колене в едноминутно безмълвие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР