Днес се навършват 20 години от въвеждането на валутния борд

...
Днес се навършват 20 години от въвеждането на валутния борд
Коментари Харесай

Днес се навършват 20 години от въвеждането на валутния борд в България

Днес се навършват 20 години от въвеждането на валутния ръб в България. Паричният съвет е признат по време на служебния кабинет на Стефан Софиянски Стефан е наследник на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има... към профила в условия на тежка икономическа и финансова рецесия. Законът фиксира обменния курс на 1000 лв. за 1 немска марка, а след въвеждането на еврото през 1999 година - на 1955,83 лв. за 1 евро. Няколко дни по-късно е и деноминацията, а курсът става подобен, какъвто е и сега - 1,9558 лв. за 1 евро.

В навечерието на въвеждането на борда президентът Петър Стоянов прави послание към нацията, което се пази в Златния фонд на БНР: "Римляните са споделили: „ Убива не отровата, убива дозата “. Валутният ръб е нашата обща национална отговорност пред провокациите на идващия век. Днес би трябвало да платим сметката, която ни е оставена от предишното ".

Проф. Стив Ханке, именуван постоянно "баща на валутния ръб ", нееднократно е споделял мнението си, че никога не би трябвало да се отхвърляме от борда в името на еврозоната: "България от 1997 година е с валута, чийто курс е закрепен. Според мен присъединението към еврозоната ще бъде тотално злополучие за страната. Вие ще станете тъкмо като Гърция – без каквато и да е фискална дисциплинираност ".

20 години след въвеждането на борда, водещи икономисти и финансисти признават, че той носи непоклатимост на страната ни, само че и известни негативи. През март някогашният министър председател Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ "Кирил и... към профила съобщи: "Ако понижават възможностите на България да влезе в еврозоната, България наложително би трябвало да излезе от валутния ръб. Ако ще се разпада еврозоната, отново би трябвало да излезе ".

Финансовият министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила е безапелационен, че бордът ще бъде непокътнат до приемането ни в еврозоната, а в този момент България прави старания за влизането в механизма, предшестващ валутния съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР