Днес се навършват 173 години от рождението на големия български

...
Днес се навършват 173 години от рождението на големия български
Коментари Харесай

Отбелязваме 173 години от рождението на Христо Ботев

Днес се навършват 173 години от рождението на огромния български стихотворец и бунтовник Христо Ботев.

Годишнината ще бъде маркирана в цялата страна с ритуали, в които ще вземат участие представителни подразделения от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Националната гвардейска част.

В Калофер ще има боен обред, на който ще участва и президентът Румен Радев. Ритуалът ще се състои на площад " Свети Александър Невски ". Държавният глава ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

По-късно денем той ще посети мемориалния комплекс " Христо Ботев ", паметника на Ботьо Петков, бащата на революционера и стихотворец, както и Националния музей " Христо Ботев ". В Калофер Радев ще се срещне с представители на Националното съдружие на кметовете на кметства и кметските наместници в България.

Христо Ботев, е роден на 6 януари 1848 в Калофер. Живее единствено 28 години, само че остава в националната памет както с творчеството си, по този начин и с революционното си дело.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР