Днес се навършват 169 години от рождението на политика и

...
Днес се навършват 169 години от рождението на политика и
Коментари Харесай

ГОДИШНИНА: Навършват се 169 години от рождението на Стефан Стамболов

Днес се навършват 169 години от рождението на политика и държавник Стефан Стамболов. Годишнината ще бъде маркирана с общоградско поклонение и боен обред в родния му град Велико Търново от 11:00 часа.

Пред паметника на бележития българин, при започване на Самоводската чаршия във Велико Търново, ще бъдат положени цветя на благодарност и ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Ученици от Старопрестолната гимназия по стопанска система ще показват литературно-музикалната комбинация - " Стефан Стамболов - бележитият общественик на XIX век ".

" Безспорен е приносът на Стефан Стамболов за развиването на България, само че той е и измежду най-големите модернизатори на изборното законодателство ", съобщи пред БНР историкът от Великотърновския университет проф. Милко Палангурски.

" При него стават ясни всички вероятни практики, всички вероятни дейности, които би трябвало да прави изборната администрация. Той трансформира изборите, да, фактически от време на време и с леко принуждение, само че ги трансформира в ясно написан механизъм ", добави проф. Палангурски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР