Днес се навършват 105 години от раждането на музикалната легенда

...
Днес се навършват 105 години от раждането на музикалната легенда
Коментари Харесай

105 години от раждането на легендата Синатра

Днес се навършват 105 години от раждането на музикалната легенда Франк Синатра. За индивида, който се трансформира в глас и който ще живее постоянно още стотици години, си спомняме с носталгия, само че и с усмивка. За живота му, за хипотетичните му връзки с мафията, за дамите в живота му и така нататък, към този момент е изписано доста. Сега обаче желаеме да погледнем на Синатра оттатък биографията и мафията, като споменем тези по-малко познати обстоятелства за него и си напомним някои от най-красивите му песни, написа life.dir.bg.

Родил се е жертван на гибел, само че...

Раждането на Франк е в действителност ужасно и мъчно. Сякаш е бил жертван на гибел още след първите си глътки живот. На 12 декември 1915 година Синатра се ражда в кухнята на родителите си, които тогава живеят в апартамент в Ню Джърси. Налага се бебето да бъде извадено с форцепс и са очаквали, че то ще се роди мъртво. Новороденото е тежало съвсем 6 кг. Докторът го изважда посинял и бебето не диша. Докато лекарят оказва помощ на майка му, бабата на Франк го поставя под студената вода на чешмата, удря го по гърба и чак тогава той стартира да диша.

 105 години от раждането на легендата Синатра (СНИМКИ+ВИДЕО)

Името Франк му е обещано по простъпка

Синатра трябвало да се споделя Мартин, само че свещеникът, който го кръщавал, по простъпка го нарекъл Франк на кръстника му Франк Герик. Майката на Синатра решила да резервира това име за сина си и да не го сменя.

Прякорът му като младеж бил Scarface
 105 години от раждането на легендата Синатра (СНИМКИ+ВИДЕО)


Форцепсът, с който Франк бил изваден при раждането му, предизвикал противен белег, разпрострян се от лявото му ухо, около устата и стигащ до врата му. Като младеж белегът придобил още по-плашещ тип поради ужасното акне, което имал Синатра по лицето си. Затова тогава му излязъл прякорът Scarface ( " Белязаният " ). Като възрастен Франк почнал да употребява грим, с цел да прикрива белега си, само че постоянно мразел да го снимат от лявата му страна.

Момичета получавали пари, с цел да крещят името му
 105 години от раждането на легендата Синатра (СНИМКИ+ВИДЕО)

През 40-те години на предишния век Франки, както бил прочут тогава, се трансформирал в един от първите идоли на тийновете в Съединени американски щати. Неговият сътрудник Джордж Еванс не оставял нищо на случайността. Той правел прослушвания за шумни девойки и им плащал по 5 $ на всяка, с цел да седят на основни места в публиката и да крещят името на Франк и да карат близките да изпадат в още по-голяма еуфория. На процедура това било изцяло ненужно, защото Синатраманията по това време владеела младежите в Америка с цялостна мощ.

Имал си е емблематично пиво

" Това е пиво за джентълмени ", споделя един път Франк, имайки поради една избрана марка уиски.

Любимото му пиво се състояло от четири кубчета лед, два пръста от въпросното уиски и малко вода.



Няколко пъти е правил опити за самоубийство

Към началото на 50-те години на предишния век звездата на Синатра е почнала да пада стремително надолу. В припадък на обезсърчение Франк поставил главата си във фурната в жилището си в Ню Йорк и пуснал газта. По-късно мениджърът му го намерил да лежи на пода.

По-късно, бурната му връзка с актрисата Ава Гарднър го изпращала в такива крайности и толкоз съумяла да го разклати, че той направил три опита за самоубийство, до момента в който още били дружно. Единият бил, когато Франк влезнал в спалнята им с долепено до главата оръжие. Двамата се сборичкали, защото Ава се пробвала да избие оръжието от ръцете му. То произвели изстрел, който, за благополучие, не улучил никой от двамата.



Последните му думи били " Губя "

Франк Синатра умира на 14 май 1998 година на 82-годишна възраст в болничното заведение в Лос Анджелис след солиден инфаркт. До него в болничното заведение е четвъртата му брачна половинка Барбара. Последните години от живота на артиста са белязани от много влошено здравословно положение - проблеми със сърцето и дишането, високо кръвно налягане, пневмония, рак на пикочния мехур и деменция. А последните му думи пред брачната половинка му са " Губя ".

В нощта след гибелта на Синатра Empire State Building в Ню Йорк е осветена в синьо в памет на артиста, който толкоз обичаше този град. А надписите и светлините на казината в Лас Вегас стопират да се въртят за минута в негова чест.

Погребението му се организира на 20 май и на него участват към 400 индивида. На надгробния му камък е изписано " The Best Is Yet To Come " (Най-доброто предстои) - последната ария, която е пял пред аудитория на 79 години.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР