Днес се навършва година от катастрофата с македонския автобус на

...
Днес се навършва година от катастрофата с македонския автобус на
Коментари Харесай

Една година от трагичната катастрофа на АМ Струма

Днес се навършва година от злополуката с македонския рейс на Автомагистрала " Струма " - един от най-тежките пътни произшествия, избран от проверяващите като непозната по своя мащаб покруса.

През нощта на 23 ноември 2021 година рейс с туристи от Северна Македония катастрофира на автомагистрала " Струма ". Загинаха 46-ма души. Сред водещите версии за злополуката е човешка неточност.



Адвокатите на околните настояват, че има неизправности на пътя, които също са изиграли роля за нещастието. Позовават се на отчети и експертизи. Според бранителите - към момента няма и протокол със лист на умрелите, което затруднява изплащането на компенсациите.

От АПИ обявиха за " По света и у нас ", че няма да разясняват аргументите за злополуката, само че показаха, че за повишение на сигурността на пътния сектор са взети ограничения, като да вземем за пример - поставени са нови мантинели.

В началото на юли е стартирала и социална поръчка за оценка на пътната сигурност. От прокуратурата в Скопие обясниха, че спомагат на българските си сътрудници за улеснение на следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР