Днес се навършва една година след жестоката катастрофа на столичния

...
Днес се навършва една година след жестоката катастрофа на столичния
Коментари Харесай

Година след катастрофата на „Черни връх“

Днес се навършва една година след жестоката злополука на столичния бул. „ Черни връх “ с две жертви, провокирана от Георги Семерджиев. Бившият футболист е наказан на 20 години затвор - на първа инстанция.

На 5 юли 2022 година. Мощен джип опустошава две млади девойки, до момента в който вървят по тротоара.

При сравняване на случаен ден от юли 2022 година и различен - от юни 2023-та, ще се види, че нарушаванията на мястото на случая не понижават

 „ Слезе, казахме си няколко думи, крещя – мамо, оставят те да пресечеш умерено. А в случай че не бях й го споделила това нещо и да продължим да си приказваме, аз щях да чуя и нейния край и всичко “, показа Диана Стефанович, майка на починалата Хариет.

Георги Семерджиев бяга, а фрагменти от охранителните камери в региона, с които единствено bTV разполага, запечатват пътя му.

Само bTV сподели и фрагменти, на които се вижда жена с тъмна коса, която носи стълба, с цел да може Семерджиев да се прибере у дома през терасата. На идващия ден го арестуват.

„ Обвиняемият Семерджиев е карал в трагичната нощ с съдбовните 166 км в час “, сподели тогава Сийка Милева.

Според проверяващите някогашният футболист е бил дрогиран при конфликта, а през годините е покровителстван от над 40 служители на реда. И още - дамата със стълбата е била полицайка - Симона Радева.

След нещастието на мястото не са направени основни промени

На Семерджиев са повдигнати пет обвинявания. Пред съда Семерджиев сменя версията си няколко пъти. Първо твърди, че е похитен.

„ Няма защо да се прикривам, не виждам причина. Всичко ми е легално, имам си бизнес, имам си всичко, просто бях похитен “, уточни Семерджиев

А след това, че единствено се е возил в джипа. Девет месеца след злополуката идва и присъдата на първа инстанция.

 „ 20 години отнемане от независимост, търпимо при първичен непоколебим режим “, съобщи Стефан Милев, ръководител на правосъдния състав от Софийски градски съд.

На 22 юни тази година делото трябваше да стартира на втора инстанция. Адвокатът на Семерджиев обаче не се яви и поради това се чака да започва през септември.

Диана Стефанович счита,че убиването на хора на пътя би трябвало да се санкционира с доживотна присъда

А година след нещастието от Министерство на вътрешните работи споделят, че оправянето с войната на пътя е приоритет.

 „ Засилваме контрола по пътищата, настояваме за оптимално бързо закупуване на коли за пътна полиция, както и за механически средства, с които да се управлява придвижването по пътя “, сподели Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

На КАТ се чака да бъдат дадени нови 370 коли.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР