Днес се наблюдаваше нова вълна от топъл въздух, която повиши

...
Днес се наблюдаваше нова вълна от топъл въздух, която повиши
Коментари Харесай

Показаха как изглеждат от Космоса зверските горещини в Европа

Днес се наблюдаваше нова вълна от топъл въздух, която увеличи температурите до рекордни ниваЕвропейската галактическа агентура сподели по какъв начин наподобява от Космоса рекордно горещото време в Европа. Снимката е оповестена на уеб страницата на интернационалната организация.

Изображението е направено на база данните от радиометъра Sentinel-3, получени в четвъртък, 25 юли. На него е показана температурата на Земята. Съдейки по фрагмента, най-горещо през днешния ден е било на територията на Италия, Испания и Франция.

Днес в цяла Европа се наблюдаваше нова вълна от топъл въздух, която увеличи температурите до рекордни равнища.

По данни на метеорологичната работа на Германия в страната през днешния ден термометрите са показвали 40, 5 градуса. Национален връх е регистриран през днешния ден и в страни като Холандия (41,7 градуса), Белгия (40,2 градуса) и Франция (40,6 градуса).

Както оповестява Bloomberg, аномалиите във времето са довели до затваряне на атомните станции и е довела до увеличение на силата във Франция.

В Германия сушите доведоха до горски пожари и рухване равнището на реките. Това е сложило под опасност някои браншове от селското стопанство.

На 28 юни Организация на обединените нации предизвести, че 2019 година ще се окаже една от най-горещите, а интервалът от 2015 до 2019 година ще бие върховете за най-високи междинни температури за цялата история на наблюдаване.

Причината за това време синоптиците изясняват с две области на високо налягане над северно - централна Европа. Те блокират циклоните, които биха могли да охладят въздуха./ Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР