Днес се извършват поредните проверки срещу нелоялни практики в сферата

...
Днес се извършват поредните проверки срещу нелоялни практики в сферата
Коментари Харесай

МТ и още няколко институции отново проверяват за „нелегални екскурзии“ и нелоялни практики в туризма

Днес се правят следващите инспекции против нелоялни практики в областта на туризма и разрастването на сивия бранш. Служители от Министерство на туризма, Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, бранш „ Противодействие на икономическата престъпност " и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА) ревизират транспортни средства, преминаващи през Граничен контролно-пропускателен пункт „ Лесово ".

До обедните часове са тествани 4 рейса, пътуващи в посока Одрин, Турция. Всичките тествани лица са пътували на еднодневно пътешестване и не е открито проведено туристическо пътешестване. Установено е 1 нарушаване от ИААА, за което е формиран и връчен акт (АУАН) на превозвача.

Министерство на туризма, дружно с КЗП, ревизират в Националния туристически указател до каква степен туроператорите, туристическите сътрудници и правоспособните екскурзоводи упражняват законно активността си и дали имат годно подписан контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора ".

ИААА правят инспекции за спазването на условията на Закона за автомобилните транспорти. Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи по места и по-конкретно бранш „ Противодействие на икономическата престъпност " имат отношение по възможното определяне на нерегламентиран транспорт на пасажери.

Съвместната активност на институциите ще продължи през цялата година на всички гранично-пропускателни пунктове на страната, според пълномощията на държавните органи. До момента бяха осъществени инспекции на Граничните контролно-пропускателни пунктове " Кулата ", „ Русе-Гюргево ", „ Капитан Андреево " и „ Лесово " - на рейсове, които пътуват към Гърция, Румъния и Турция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР