Днес се изиграха осем мача от втория кръг за Купата

...
Днес се изиграха осем мача от втория кръг за Купата
Коментари Харесай

Инфарктен успех за Селта, Леванте с чутовен резил за Купата на краля

Днес се изиграха осем мача от втория кръг за Купата на краля в Испания. Фаворитите от елита имаха много компликации, с цел да продължат напред, като Алавес и Леванте даже отпаднаха, а Селта и Еспаньол продължиха напред със ужасно доста старания.

Селта се промъкна в идната фаза след сложен триумф след продължения над ФК Андора. Хосе Фонтан откри за отбора от Виго в 14-ата минута, само че Адриа Виланова изравни в шест преди почивката. Наложи се изиграването на продължения, където въпреки всичко елитният отбор стигна до инфарктен триумф с гол на Санти Мина в 118-ата минута

Трудна победа реализира и различен тим от Ла Лига - Еспаньол. „ Папагалчетата “ се постановиха с 2:1 над Паленсия, като въпреки всичко взеха решение всичко в постоянното време, въпреки да трябваше да вършат поврат. Паленсия поведе още в 6-ата минута посредством Алфредо Суалдеа, само че през втората част гостите обърнаха нещата в своя изгода след голове на Ву Лей в 46-ата и Серхи Гомес в четири преди края.

Алавес обаче напусна шампионата след загуба с 1:2 като посетител на Линарес. Йон Ечанис и Нанд Копете с по един гол в двете полувремена донесоха триумфа на домакините, до момента в който попадението за елитния отбор осъществя Мамаду Сила в средата на втората част.

Участието си завърши и Леванте след същинска драма с Алкояно. В постоянното време двата отбора направиха зрелищно тъждество 3:3, като третодивизионният отбор остана в понижен състав. Валенсианци обаче не се възползваха от численото си преимущество в продълженията и спечелилият трябваше да бъде решен с дузпи. Там играчите на Алкояно демонстрираха по-здрави нерви и с 3:1 отстраниха на доктрина по-класния си противник.

Резултати Купа на Испания:

ФК Андора - Селта 1:2 (след продължения)

Рейес - Фуенлабрада 0:0 (4:5 след дузпите)

Райо Махадахонда - Малага 1:0

Уеска - Жирона 0:1

Сарагоса - Бургос 2:0

Линарес - Алавес 2:1

Кристо Атлетико - Еспаньол 1:2

Алкояно - Леванте 3:3 (3:1 след дузпите)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР