Днес се играят две срещи и от Група "В", в

...
Днес се играят две срещи и от Група "В", в
Коментари Харесай

Група В: Фаворитите Португалия и Испания уреждат стари сметки

Днес се играят две срещи и от Група "В ", в която са любимците Португалия и Испания, както и новобранците Мароко и Иран. По волята на жребия това и двете двойки, още в първия кръг.

Португалия семейства на Испания от 21 часа на Олимпийския стадион "Фищ " в Сочи , издигнат за зимните олимпийски игри през 2014 в Русия. Именуван на планината Фищ, стадионът е част от олимпийския парк "Сочи ", като на него се организираха церемониите по разкриване и закриване на игрите. Стадионът бе с потенциал 40 000 за олимпиадата, като за международното състезание по футбол е повишен до 47 659 фенове.

Феновете назовават националния тим по футбол на Португалия селесао (мореплавателите), също както прякора на бразилския народен тим. Най-големите триумфи на Португалия са европейски първенец от последното състезание през 2016 година във Франция. Имат и трето място на международно състезание, само че то е от далечната 1966 година в Англия, когато по футболните терени господстваше португалската перла Еузебио. Тогава е дебютът на селесао на международен конгрес, като имат пет участия във финалния шампионат. През 2004 година приключват на четвърто място, а през 2010-а играят 1/8 край. От 2014 година треньор на тима е Фернандо Сантуш (64 г.). Интересно е дали звездата на тима Кристиано Роналдо (33 г.) е съумял да се възвърне след тежкия сезон за "Реал " - Мадрид в Европа.

Испания (La Furia Roja - "Червената хала ") е международен първенец от ЮАР през 2010 година. Отборът е и три пъти европейски първенец - през 1964, 2008 и 2012 година, като по този индикатор дели първото място с Германия. Испания има 11 участия на международно състезание, като първото е още през 1934 година. От юни 2016 година треньор на тима е Хулен Лопетеги Арготе (на 52 г.), заменяйки на поста напусналия Висенте дел Боске. Не една и две са звездите в тима на Испания, само че някои от тях са на пределна възраст за игра на високо равнище.

Преди четири година и двата тима стопираха в груповата фаза на международното състезание.

Интересно е по какъв начин ще работи в тази среща испанският бранител Серхио Рамос , който предреши крайния резултат във финала на Шампионска лига тази година като контузи вратаря на "Ливърпул " Лорис Кариус и нападателя Мохамед Салах. Дали съдиите ще бъдат по-зорки този път или отново ще го пощадят?

Мароко и Иран играят от 18 часа на стадион "Санкт Петербург " или "Санкт Петербург Арена " в едноименния град. На него играят домакинските си мачове футболистите на "Зенит ". Главният спонсор на клуба - компанията "Газпром ", не взе участие финансово в строителството на стадиона и той е построен със средства от градския бюджет. Официално е открит през 2017 година за шампионата за Купата та конфедерациите.

Национален тим по футбол на Мароко е един от най-хубавите представители на африканския футбол, има четири участи на финали на международни шампионати (дебют през 1970 г.), като през 1986 година на финалите в Мексико записва най-хубавото си показване класиране на осминафинал. На континентално равнище Lions of the Atlas ( "Лъвовете на Атлас ") печелят купата на африканските народи през 1976 година.

Националният тим по футбол на Иран е взел участие три пъти на Световно състезание (първо присъединяване през 1978 г.), без да прескочи групите. Най-доброто му показване е на континентално равнище, като става азиатски първенец три пъти - 1968, 1972 и 1976 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР