Днес се дава старт на груповия лов на дива свиня

...
Днес се дава старт на груповия лов на дива свиня
Коментари Харесай

МЗХ към ловците: Следете за диви свине с нетипично поведение

Днес се дава старт на груповия лов на дива свиня и на локален малък дивеч . Министерство на земеделието и храните моли за прецизното съблюдаване на Закона за лова и запазване на дивеча, както и разпоредбите за сигурност по време на лов и за боравене с ловно оръжие.

От ведомството призоваваха ловците да бъдат виновни и бдителни , да следват прецизно разпоредбите за осъществяване на ловни излети, да не се позволяват произшествия, да пазят личния си живот и този на сътрудниците си.

Във връзка с предварителната защита за ограничение разпространяването на заболяването Африканска чума по свинете , ловът на територията на цялата страна ще се организира при наложително осъществяване на ограниченията за биосигурност и стерилизация .

Ръководителите лова ще инструктират участниците за нараснала зоркост и предприемане на нужните дейности при определяне на умрели диви прасета или такива с нетипично държание .

От Министерство на земеделието и храните напомнят, че България към момента се намира в пожароопасен интервал, в който прецизно би трябвало да се съблюдават всички правила за недопускане възникването на пожари в горските и ловни територии в сраната, за запазване на нашите гори и природа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР