Днес съветът на Европейския съюз одобри 13-ия пакет от санкции

...
Днес съветът на Европейския съюз одобри 13-ия пакет от санкции
Коментари Харесай

Нови санкции: ЕС забранява доставката на процесори, трансформатори, смартфони и редица други електронни устройства за Русия

Днес съветът на Европейския съюз утвърди 13-ия пакет от наказания против Русия.

В допълнение към новите ограничавания за съветски и някои задгранични сдружения, които правят комерсиална активност в Русия, новият пакет от наказания постанова спомагателни ограничавания върху доставките на голям брой софтуерни артикули и технологии за Русия.

Европейски Съюз забрани на своите компании да доставят на Русия необятен набор от полупроводникови устройства. Включително диоди, транзистори, тиристори, диаци и триаци, фоточувствителни полупроводници, полупроводникови преобразуватели и „ други полупроводникови устройства “. Разбира се, има и изключения, основно във връзка с фоточувствителните устройства.

Процесорите и контролерите, печатните платки, компютърната памет, другите електронни интегрални схеми и техните елементи попадат под ограничаващите ограничения. Освен това новият пакет от наказания не разрешава доставката в Русия на машини и устройства за произвеждане на полупроводникови устройства. В това влизат електронни интегрални схеми и полупроводникови пластини. Както и на химикали, употребявани в производството на електроника. Забранени са също по този начин инструментите и оборудването за тестване на полупроводникови пластини или чипове.

Санкциите обгръщат доста електронни устройства и модули.

В документите се загатват „ устройства за обработка на данни “, „ устройства за предпазване на данни “, „ модули за машини за автоматизирана обработка на данни “, „ машини за приемане, превръщане и предаване или регенериране на глас, изображение или други данни, в това число устройства за комутация и маршрутизация “. Както и „ друго съоръжение за предаване или приемане на глас, изображение или други данни “.

Всъщност тези избрания включват всевъзможен компютърен хардуер и съставни елементи. От процесори и видеокарти до твърди дискове и оперативна памет. Забранено е и разнообразното мрежово съоръжение. Трябва да се означи, че смарт телефоните и мобилните телефони, както и частите за тях също са в листата.

Забранени са също осцилоскопите, устройствата за премерване на напрежение, ток, противодействие или електрическа мощ, мултиметрите, усилвателите, генераторите на сигнали, устройствата и оборудването, употребяващи оптично лъчение, навигационното съоръжение от всевъзможен тип, както и трансформатори и електрически преобразуватели.

В обособен раздел се планува възбрана на доставките за Русия на цифрови фотоапарати и видеокамери, съоръжение за подводна и въздушна снимка, както и хирургическите и медицинските камери. Той включва също по този начин прицели за оръжие, перископи, телескопи, термометри и пирометри, както и термостати.

Новите наказания се ползват и за някои типове електрическо съоръжение. Става дума за мотори и генератори за непрекъснат ток с мощ от 750 W до 7,5 kW, трансформатори с мощ до 1 kVA, статични преобразуватели, непрекъснати магнити, няколко типа кондензатори, резистори, релета, съоръжение за отбрана на електрически вериги и други устройства.

Новите наказания на Европейски Съюз ще влязат в действие в деня след публикуването им в Официален вестник на Европейския съюз, т.е. на 24 февруари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР