Днес Съветът на ЕС реши да отмени рамката за ограничителни

...
Днес Съветът на ЕС реши да отмени рамката за ограничителни
Коментари Харесай

Съветът на ЕС отмени санкциите срещу Малдивите

Днес Съветът на Европейски Съюз реши да анулира рамката за ограничаващи ограничения против Малдивите, призната на 16 юли 2018 година Санкциите включваха налагане на възбрана за пътешестване и заледяване на активи на лица и организации, виновни за подкопаване на върховенството на закона или възпрепятстване на постигането на политическо решение на Малдивите, както и на лица и организации, виновни за съществени нарушавания на правата на индивида.

Ограничителните ограничения бяха признати след утежняване на политическата обстановка на Малдивите през първата половина на 2018 година, изключително поради възпрепятстването на вярното действие на институции като Народното събрание и правосъдната власт.

От встъпването в служба на президента Ибрахим Мохамед Солих през ноември 2018 година политическата конюнктура се усъвършенства. Провеждането на мирни и демократични парламентарни избори на 6 април 2019 година беше позитивна стъпка. Правителството удостовери твърдия си ангажимент да консолидира демокрацията, да обезпечи положително ръководство и да насърчи зачитането на правата на индивида по време на четвъртия годишен политически разговор сред Малдивите и Европейски Съюз, който се организира на 11 март 2019 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР