Днес, със свое решение, обявих процедура за наем чрез оперативен

...
Днес, със свое решение, обявих процедура за наем чрез оперативен
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Към средата на годината България трябва да има работеща спешна помощ по въздух

Днес, със свое решение, разгласих процедура за наем посредством действен лизинг на два медицински хеликоптера. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

„ Говорим за два хеликоптера, които ще бъдат с цялото здравно съоръжение, с подготвени и лицензирани водачи. Ще дойдат компании, които имат нужните лицензи и опит, тъй че към средата на тази година, както сме поели ангажимент, България да има действително работеща незабавна помощ по въздух. Тоест да има хеликоптери с всички нужни екипи, лицензи и разрешителни, с цел да стартира оперирането на ХЕМС ”, разяснява Алексиев. 

 

Вицепремиерът разгласи, че срокът за подаването на офертите е 4 май. „ Ако всичко върви по проект, доникъде на годината България би трябвало да има оперираща и работеща система ХЕМС с два хеликоптера “, счита Христо Алексиев. 

 

От думите му стана известно, че хеликоптерите ще дойдат с подготвени екипажи, които евентуално ще бъдат формирани от чужденци, а страната ни към този момент е почнала образованието на българските медицински експерти, които ще оказват помощ на потърпевшите. 

 

Алексиев изясни, че поръчката има краткотраен темперамент, оповестена е за „ 2+1 “ години, с цел да може страната ни да има помощ по въздух, до момента в който дойдат другите хеликоптери, поръчани от Министерството на здравеопазването. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР