Днес със специален чартърен самолет от София пристигат болногледачки, които

...
Днес със специален чартърен самолет от София пристигат болногледачки, които
Коментари Харесай

Наши социални работнички ще се грижат за лежащо болни в Австрия

Днес със специфичен под наем аероплан от София идват болногледачки, които ще се грижат непрекъснато по домовете на лежащо заболели от провинция Долна Австрия, оповестиха австрийската телевизия и електронните издания на ежедневниците, представени от Българска телеграфна агенция.

Със специфични полети от София и от румънския град Тимишоара ще бъдат превозени 281 подготвени обществени работнички. Преди да заминат по домовете, те ще прекарат в хотел край Виена 14-дневна карантина.

Това е обща самодейност на Стопанската камара на Долна Австрия и на държавното управление на провинцията. Стопанската камара поема организацията и разноските по 14-дневната карантина, а провинциалното държавно управление - разноските за двата чартърни полета - от България и Румъния.

Опасността обществените работнички да се заразят е допустимо най-малка, защото те ще гледат хора, които не са преносими, сподели Роберт Поцдена, началник на секцията за обществени служащи към Стопанската камара на Долна Австрия. Той заяви, че от триумфа на този план зависи дали ще бъдат проведени нови специфични чартърни полети със същата цел.

Междувременно австрийските управляващи не разрешават потреблението на хотелите за туризъм като част от широкообхватните старания да забавят разпространяването на новия ковид предвид на наближаващите великденски празници.

" Искаме да спрем потреблението на хотелите за туристически цели на този стадий ", казаминистърът на опазването на здравето Рудолф Аншобер, представен от Ройтерс.

Правителството в Австрия задължи и всички в страната да носят маска за лице, до момента в който пазарят. След като супермаркетите бъдат снабдени с маски, всички купувачи ще получават защитните средства при влизането си в магазините.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР