Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че

...
Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че
Коментари Харесай

Йордан Стоев за записа на Гешев: Прах, за да се отклони вниманието, това не съм аз

Днес съм пристигнал, тъй като бях в отпуска. Излязоха клюки, че се укривам, не е правилно. Бях в друга страна Днес идваме, с цел да проведем процедурата. Това сподели членът на Висш съдебен съвет Йордан Стоев преди съвещанието на Висшия правосъден съвет. На него ще се разисква възможно ли е първото искане за оставката на Иван Гешев.

" Втората серия на копродукцията на основния прокурор е цялостна операция. Цялата втора серия е цялостна операция. Няма да давам съответни данни, ще ги дам пред съответните органи. Има инспекция СГП, ще получа и призовка от ВКП. Какво и за какво не знам. До колкото знам са извикани още двама членове на Висш съдебен съвет. Елементарен опит за заплашване, нищо друго ", сподели той.

Главният прокурор се яви на разпит в Софийска градска прокуратура

" Този запис, който бе показан, е прахуляк, с цел да се отклони вниманието от актуалната процедура. Това не съм аз сигурно. Единственото, което мога да кажа без да влизам в детайлност е, че не аз съм поканил Иван Гешев, с цел да отида в дома му на посетители, а той ме предложения. Той показа на телефона известия, които не са цялостни ", заяви Стоев.

По думите му записите не са цялостни. " Всичко, което е сред нас ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно кой кого е канил и кой кого е викал ", акцентира той.

Борислав Сарафов с отворено писмо до заместител основния прокурор Даниела Машева

" Започвам да се възнамерявам дали ме е боязън. След всичкото, което става и ескалира, методите, по които се употребява прокуратурата и по-точно ВКП, което е на директно послушание на основния прокурор ", коментира Стоев.

По думите му първо ще бъде разкрито пред съответните органи и по-късно ще излезе пред обществото. „ А не обраното, което стана в този момент. Слабо актьорско осъществяване и още по-слаба постановка “, съобщи Стоев.

Дали ще желае оставката на Гешев занапред ще стане ясно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР