Днес съдия Таня Димитрова от Административен съд – Варна изнесе

...
Днес съдия Таня Димитрова от Административен съд – Варна изнесе
Коментари Харесай

Съдия Таня Димитрова изнесе онлайн лекция пред студенти от ИУ – Варна

Днес арбитър Таня Димитрова от Административен съд – Варна изнесе онлайн лекция пред студенти от ИУ – Варна, III курс, компетентност „ Съдебна администрация “.

Темата на лекцията е „ Предизвикателствата пред съдията при конституирането на страните в правосъдното произвеждане при оборване на актовете по Закон за устройство на територията “. В своето ревю арбитър Димитрова сложи акценти върху същността и типовете административни актове по Закона за устройство на територията, които имат отношение към вещните права. Спря се на рестриктивните мерки върху собствеността за устройствени цели, на смисъла на устройствените проекти, действието им, както и на условията за разрешенията за градеж. В срещата – полемика със студентите бе разискван комплексният план за капиталова самодейност, както и заповедите за пробутване на краткотраен път и заповедите за основаване право на прекосяване през непознати поземлени парцели /ПИ/. Съдия Таня Димитрова акцентира смисъла на отразяването в КККР на парцелите, на притежателите на парцелите и на носителите на лимитирани вещни права.

Срещите – полемики на магистрати със студенти от Икономически университет – Варна са част от програмните събития, които съдът приготвя и организира във връзка 15-годишнината от основаването на Административен съд – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР