Днес съдът в Скопие ще заседава по дело, в което

...
Днес съдът в Скопие ще заседава по дело, в което
Коментари Харесай

Бившият премиер на Македония Никола Груевски се изправя пред съда

Днес съдът в Скопие ще заседава по дело, в което е упрекнат някогашният министър председател на страната Никола Груевски. Случаят е прочут като „ Траектория “, по името на компанията, наета да строи автомагистрали в Македония, оповестява локалният „ Вести “.

Обвиняеми по делото са някогашният министър председател Никола Груевски, някогашният вицепремиер Владимир Пешевски, някогашният министър на превоза Миле Янакиески и някогашният шеф на Генцията за държавни пътища Люпчо Георгиевски.

Те са бвинени за това, че в интервала 2012-2013 година са надвишили пълномощията си по отношение на избор на компания за построяването на автомагистралите Миладиновци-Щип и Кичево-Охрид и опорочили процедурите в своя изгода.

Според обвиняването, на държавния бюджет била нанесена вреда за минимум 155 млн. евро, а на фирмата-изпълнител ѝ се основала опция за имотна полза.

На предходното съвещание Груевски отхвурли обвиняванията, заявявайки, че не може да се потвърди достоверността на доказателствата. Той съобщи, че преди да бъдат предоставени на прокуратурата, документите били дадени в ръцете на партията СДСМ – негов главен политически съперник.

Защитата поискала записи от предходните съвещания на съда и задоволително дълъг интервал, в който да могат да бъдат изслушани аудиозаписите.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР