Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини за 5 области.

...
Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини за 5 области.
Коментари Харесай

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области

Днес са тръгнали първите камиони с бюлетини за 5 области. Това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреевпо време на брифинг, като маркира работата на ЦИК от края на предходната седмицата до този миг.

Стана ясно, че ЦИК са взели кардинално решение във връзка с заличаването на претендентите, които са се отказали от конкуренцията.

Второто решение на ЦИК е за сгъването на бюлетините на тези избори. Това прегъване е примерно и гласоподавателят може по всевъзможен различен метод да сгъне бюлетината, само че изискването е да бъдат забележими частите, които са предопределени да бъдат забележими за секционната комисия.

Александър Андреев сподели по какъв начин става сгъването. То е същото както и в предходните избори.
Има общини, където бюлетината е доспа по дълга. Бюлетините са направени от плътна хартия и в тази връзка от ЦИК предлагат гласоподавателите добре да я прегънат, с цел да се избегне това тя да се отвори.

9 сдружения са се записали за осъществяване на наблюдаване на изборите в страната. По връзки на интернационалните наблюдаващи са се записали единствено 2 сдружения. 55 сигнала и 153 тъжби са постъли досега в ЦИК, сподели Андреев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР