Днес са продадени 23 хиляди зелени билета в София до

...
Днес са продадени 23 хиляди зелени билета в София до
Коментари Харесай

23 хиляди зелени билети са купени в София до 10.30 ч

Днес са продадени 23 хиляди зелени билета в София до 10.30 ч единствено от гишетата на Центъра за градска подвижност. В този брой на са включени продадените еднодневни билети за цялата градска мрежа от водачите на транспортни средства в градския превоз. Това разгласи кметът Йорданка Фандъкова.

По-голямата част от екобилетите - 19 хиляди, са купени от касите в метрото. Очакванията на Столичната община са да доплати сред 150 и 200 хиляди лв. на ЦГМ за по-евтиния зелен билет през днешния ден, съобщи Фандъкова.

Безплатно се употребяват и буферните паркинги, които са на бул. " Цариградско шосе ", на ул. " Бели Дунав " и на бул. " Драган Цанков " (срещу БНР). Валидирането ще става с транспортния документ – абонаментна карта или " зелен " билет, обясниха от Столична община.

Две измервателни станции на чистотата на въздуха – в кв. " Хиподрума " и в кв. " Надежда ", са отчели през вчерашния ден междинни денонощни индикатори на фините прахови частици 4 пъти над допустимата норма от 50 микрограма на куб. м. При тези условия се ползва мярката за зелен билет и безвъзмездни буферни паркинги.

До края на този месец би трябвало да бъде пусната и локалната система на София за разбор на качеството на въздуха. Системата се построява от Телелинк и ще има 22 станции, който мерят над 5 индикатора, замърсители на въздуха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР