Днес са пристигнали 138 000 дози ваксини на Пфайзер/БионТех в

...
Днес са пристигнали 138 000 дози ваксини на Пфайзер/БионТех в
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Днес ще бъде издадена заповедта за начина, по който туристите ще влизат в станата

Днес са пристигнали 138 000 дози ваксини на " Пфайзер/БионТех " в страната. Това заяви министърът на опазването на здравето в оставка Костадин Ангелов на среща при премиера Бойко Борисов.

Той добави, че през днешния ден ще бъде издадена заповедта за метода, по който туристи да могат да влизат в страната. Това ще става по три метода - с имунизационен документ за приключен имунизационен курс против COVID-19, с негативен PCR или антигенен тест, с документ за преболедуване на коронавирусната зараза не повече от 6 месеца от датата на влизането в страната.

Проф. Ангелов заяви и че се работи по организация на имунизирането на сънародниците ни в Западните околности.

" По отношението на Плана за възобновяване и резистентност желая да кажа, че той ще реши извънредно значими проблеми в опазването на здравето. Заедно с това ще намалее смъртността от едно от водещите болести в страната, а точно мозачния инсулт ", добави още здравният министър.

" Изключително значимо е през днешния ден да излязат заповедите за туризма. Ние към този момент имаме стотици хиляди ваксини и то от тези, които българите най-предпочитат. Така че по 20 000 дневно би трябвало да се поставят ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3073968712831178/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР