Днес са открива ловният сезон за пернат дивеч. Заради африканската

...
Днес са открива ловният сезон за пернат дивеч. Заради африканската
Коментари Харесай

Започва ловният сезон на пернат дивеч

Днес са открива ловният сезон за дръпнат дивеч. Заради африканската чума по свинете, 104 ловни дружинки в страната ще бъдат лимитирани в ловните действия, съобщи във Велико Търново заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев, представен от БНР. От аграрното министерство приканиха ловците да съблюдават ограничения за стерилизация.

2975 са ловните дружинки в страната и на тях се разчита за понижаване на популацията на дивите свине, които са преносител на африканската чума по свинете. В регионите, където няма установени случаи на болестта, няма ограничавания за лова, уточни заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев и прикани ловците: "След привършване на ловния излет да си почистят ловните обувки, да ги измият с вода и сапун и да измият на най-близка автомивка с вода гумите на високопроходимите коли, с които са излезли на ловни излети ".

Държавните горски стопанства не престават да слагат клопки за диви свине, като до в този момент в тях са хванати 70 животни, които се унищожават. Няма установени случаи на чума по дивите свине в трите национални парка в страната, увериха управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР