Днес с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи

...
Днес с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи
Коментари Харесай

Времето: Застудява. Жълт код за вятър в 5 области

Днес с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието дъждът ще премине в сняг, само че към момента няма да се образува трайна и основна снежна завивка. В следобедните часове в западните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в София – 3 градуса.

В 5 области е разгласен жълт код за мощен вятър – Видин, Враца, Монтана, Благоевград и Пазарджик.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Максимална температура на височина 1200 метра – към 0, на 2000 метра – към минус 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, обилни тук-там по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7-8 градуса-

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември – след обяд ще стартира да се покачва.

Във вторник и сряда минималните температури ще са към и малко под 0 градуса, а оптималните - сред 2 и 7 градуса. Ще бъде прохладно, с променлива, постоянно забележителна облачност, само че единствено на обособени места, основно в Западна България, ще превали слаб сняг.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, в доста региони ще стихне. Ще има по-продължителни разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността. Ще се задържи студено, в четвъртък с негативни минимални температури в съвсем цялата страна, дневните в петък едва ще се покачат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР