Днес с писмо от Министерството на здравеопазването (МЗ) ще разпоредим

...
Днес с писмо от Министерството на здравеопазването (МЗ) ще разпоредим
Коментари Харесай

Извънредно: Връщат омразно COVID ограничение, вирусът вилнее в големи наши градове

Днес с писмо от Министерството на здравеопазването (МЗ) ще разпоредим на районните здравни инспекции да издадат наставление за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

„Ситуацията с разпространяването на инфекцията е относително спокойна сега“, добави той и уточни, че „започва началото на вълна, която ще продължи, само че никой не може да каже „до какви висоти ще стигне“.

По думите му може да се чака при започване на август да бъдат достигнати оптимални стойности на броя на инфектираните.

„При въздушно-капкова зараза, изключително при подвариантите на „Омикрон“ – BA.4 и BA.5, каквито и да е ограничения не могат да понижат разпространяването, само че могат да понижат темпа му“, добави Кунчев.

По-рано през днешния ден данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания демонстрираха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по равнище на заболеваемост от коронавирусната зараза.

Ден от Столичната община желаеха във всички общински лечебни заведения да бъде въведено условие за носене на маска – както от работещите там медици, по този начин и от пациентите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР