Днес с десетки граждански организации създаваме платформа Граждански блок“, влизаме

...
Днес с десетки граждански организации създаваме платформа Граждански блок“, влизаме
Коментари Харесай

Гешев: Ще участваме в следващите избори с изцяло граждански листи

„ Днес с десетки цивилен организации сътворяваме платформа „ Граждански блок “, влизаме в политиката, с цел да променим порочния модел “. Това съобщи в Българска телеграфна агенция някогашният основен прокурор Иван Гешев.

„ Категоричният триумф на гражданските претенденти на предходния избор е явен сигнал, че това е изцяло допустимо и че е пристигнало времето за основаване на политическа групировка от нов вид – гражданска и демократична “, уточни той.

Това написа някогашният основен прокурор Иван Гешев в профила си във Facebook

„ Формацията е демократична и не е ничия благосъстоятелност, ще бъде непокътната територия за всички дейни жители, които са подготвени действително да вземат участие в политическия живот на страната и желаят гласа им да бъде чут “, разяснява Гешев.

„ Средствата, посредством които ние ще реализираме задачите си, са за унищожаване на монопола на партиите върху изборния развой и властта, посредством смяна на член 12 в Конституцията, смяна на Изборния кодекс за унищожаване на несправедливите преимущества, с които се употребяват партиите, унищожаване на трудностите пред реализация на референдумите, преимущество на мажоритарния детайл в парламентарните избори, действителна финансова децентрализация на българските общини, с цел да не може огромната община посредством финансирането да реализира политически и персонални цели “, съобщи Гешев.

„ Превърнаха ни в бананова страна от третия свят “, съобщи той

Ще участваме в идващите избори с напълно цивилен листи, заяви той.

„ На миналите избори жителите дадоха следващия избор на съмнение към цялата партийна система, избор, на който те гласоподаваха против политическото безсмислие, наречено " некоалиция " или известно още като " сглобка ", сподели още Иван Гешев.

„ Бързо вървим към края на демокрацията в България, към морално опустошение на обичайните български полезности “, уточни той.

Преди две седмици Борислав Сарафов съобщи за bTV, че е ходил рядко и като посетител на Иван Гешев

По думите му медиите и политическите анализатори не са забелязали най-големите печеливши, които несъмнено са гражданските претенденти, издигнати от инициативни комитети или извънпарламентарни партии и локални обединения.

" Сглобката " няма никаква легитимност да ръководят страната, налице е тежък срив на партийната система, сподели още Гешев, само че предвижда, че надали в околните месеци може да се чака разпад на така наречен сглобка, защото по думите му би трябвало да се възвърне процесът по кражба на публичните средства.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР