Днес РЗИ Бургас, заедно с ВиК Бургас са взели поредни

...
Днес РЗИ Бургас, заедно с ВиК Бургас са взели поредни
Коментари Харесай

РЗИ-Бургас: В питейната вода има тежки метали, не става за пиене даже след преваряване

Днес РЗИ Бургас, дружно с ВиК Бургас са взели следващи проби от морето край Царево, както и от питейната вода от чешмите в обитаемоте места в общината.


След потопа по Южното Черноморие морето продължава да е мръсно. От здравната ревизия предлагат също в обитаемоте места в Община Царево да се пие единствено минерална вода, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

„ На някои места микробиологията не е наред, само че в множеството случая физикохимията. Това значи съществуване на желязо, манган, алуминий и на метали в нея. Така че някои имаха въпроси-да се преварява водата и да се пие!? Не, това няма да ги избави …. ”, съобщи за БГНЕС доктор Георги Паздеров- шеф на РЗИ Бургас


Контролът на морската вода е всекидневен на всички 10 плажа. На юг от Китен водата не става за къпане.


„ Освен ешерихия коли, което е доста повишено, там имаме към този момент и ентерококи. Предполагам, че това, което е било в реките, се е изляло в морето ”.

Щабът през днешния ден реши да се удължи бедственото състояние в Община Царево с още 7 дни.

„ Особено внимание би трябвало да имат всички хора, които минават през мостовите уреди на общината до момента в който не завърши процесът на проучване. Община Царево си е стъпила на краката, всички достъпи до обитаеми места са подсигурени- имат вода, храна, ток, интернет ”, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР