Днес Русия няма да напада Украйна. Това заяви посланикът на

...
Днес Русия няма да напада Украйна. Това заяви посланикът на
Коментари Харесай

Владимир Чижов: Днес война няма да започне, сряда е

Днес Русия няма да атакува Украйна. Това съобщи посланикът на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов. Повод за изявлението му са предупрежденията на Съединени американски щати, че през днешния ден е допустимо да стартира война, съобщи ДПА.

" Що се отнася до Русия, мога да ви уверя, че тази сряда няма да има нахлуване. Няма да има ескалация и през идната седмица, нито по-следващата, нито идващия месец ", съобщи Чижов за немския в. " Велт ". " Войните в Европа рядко стартират в сряда ", добави той, представен от offnews.bg.

Правителството на Съединени американски щати съобщи, че счита за допустимо Русия да предприеме навлизане в Украйна преди закриването на Зимните олимпийски игри в Китай в неделя. Съединените щати и техните съдружници от НАТО упрекват Русия, че приготвя ново нахлуване против Украйна след анексирането на Крим през 2014 година - обвиняване, което Москва отхвърля.

" Когато отправяте обвинявания - изключително доста съществени обвинявания против Русия - вие сте длъжни също по този начин да визиите доказателства. В противоположен случай това е клюка ".

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко счита, че даже мисълта за война с Украйна е дивашка и означи, че Русия ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати сходно развиване. " Нашата позиция беше ясно дефинирана от съветския държавен глава: ще създадем всичко допустимо, с цел да няма война с Украйна. Не през днешния ден, не на следващия ден, не вдругиден, в никакъв случай! " - съобщи ръководителят на Съвета на федерацията в изявление за вестник " Парламентская газета ", оповестено на формалния му уеб страница в сряда.

Тя означи, че Русия и Украйна живеят дружно от епохи, в една и съща страна, и са " свързани с хиляди влакна ". " За нас даже самата мисъл за война е безспорна простотия. Разбира се, в този момент връзките сред нашите страни, меко казано, претърпяват неприятни времена. Въпреки това имам вяра, че всеки проблем може да бъде решен по кротичък, дипломатически и политически метод ", добави Матвиенко.

На фона на позитивните изказванията на съветските публични лица пристигна известието на министерството на външните работи на Германия, че множеството чиновници на посолството в Киев са изведени от страната. По-голямата част от членовете на фамилиите на дипломатите и тези чиновници, които не са незабавно нужни за работата на дипломатическото посланичество, са напуснали страната.

Германският общоприет консул в Донецк, който последно работи в Днепър, в този момент е в Лвов и възобновява консулските си отговорности там.

Вчера съветските властии оповестиха, че стартират да изтеглят войските си ситуирани за " учения " на западната и северната граница (в Беларус) на Украйна. Според разнообразни източници се оповестява за бройка меджи 100 000 и 150 000 души, като се твърди, че това е съвсем цялата боеспособна войска на Русия. От Съединени американски щати и Европейски Съюз обаче желаеха гаранции за изтеглянето, тъй като такова не се забелява. Според видеа и известия в обществените мрежи съветските сили не престават да се придвижват и да се разполагат до границите на Украйна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР