Днес рожден ден празнува капитанът на Златното поколение на българския

...
Днес рожден ден празнува капитанът на Златното поколение на българския
Коментари Харесай

От БФС поздравиха Михайлов за празника

Днес рожден ден чества капитанът на Златното потомство на българския футбол и дълготраен президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Легендарният вратар е роден на 12 февруари 1963-а в София, а първите му стъпки във футбола са в школата на Левски, където сериозна кариера към този момент е записал татко му Бисер, напомнят от БФС и допълват:

" С фланелката на " сините " Михайлов играе в продължение на осем сезона, записвайки 180 мача за състезание, след което отпътува зад граница - поредно в португалския Беленензеш и във френския Мюлуз. През сезон 1994/95 е в Ботев (Пловдив), а в последните си години като професионален футболист се състезава за британския Рединг, столичния Славия и швейцарския ФК Цюрих.
 Борислав Михайлов: Все още съм президент на БФС
Борислав Михайлов: Все още съм президент на БФС

" Със сигурност няма да участвам на Изпълкома "

Михайлов е троент първенец и троент притежател на Купата на България с екипа на Левски, също толкоз пъти печели и Купата на Съветската войска.

За националния тим дебютира през 1983-а, а в идващите 15 години е неизменима част от представителния ни отбор. Като капитан извежда " лъвовете " до най-големия триумф в историята на футбола ни - бронзови медали от международното състезание в Съединени американски щати през 1994-а. Участва също на мондиала в Мексико през 1986-а и европейския шампионат в Англия през 1996-а, част от състава на СП във Франция през 1998-а. С националния екип Михайлов записва 102 мача, с които дълго време е рекордьор на страната и част от влиятелния интернационален " Клуб 100 ".

През 1986-а година става Футболист на годината в България, а идващият вратар, получил най-големия приз в страната, е синът му Николай, определен за номер едно през 2011-а.

След края на спортната си кариера Борислав Михайлов бързо се трансформира във водеща фигура в администрацията на българския футбол - първо като вицепрезидент, а след това - като дълготраен президент на Българския футболен съюз. През 2011-а той става първият българин, влезнал в ръководството на УЕФА, и в продължение на осем години е част от Изпълнителния комитет на европейската централа. От януари 2017 година е и първият българин с позиции в Световната футболна федерация от позицията си на член на Комисията за развиването на футбола на ФИФА.

Българският футболен съюз желае на Борислав Михайлов здраве, шанс и още доста триумфи в персонален и в професионален проект! ", пишат от централата.
 Атанас Фурнаджиев сподели пред ТОПСПОРТ президент ли е на БФС към момента Борислав Михайлов и има ли проблем
Президент ли е на БФС към момента Михайлов, има ли проблем " Лечков " и на какъв стадий са инспекциите в централата?

" БФС е потвърдил, че може да се оправи в доста сложни обстановки "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР