Днес рожден ден празнува Хавиер Бардем - испанският актьор, познат

...
Днес рожден ден празнува Хавиер Бардем - испанският актьор, познат
Коментари Харесай

Ето как се промени Хавиер Бардем през последните 20 години

Днес рожден ден чества Хавиер Бардем - испанският артист, прочут ни от филимите „ Високи токчета “, „ Шунка, шунка “, „ Златни топки “, „ Жива плът “, „ Преди да падне нощта “, „ Призраците на Гоя “, „ Няма място за старите кучета “, „ Вики, Кристина, Барселона “, „ 007 Координати: Скайфол “, " Да обичаш Пабло " и други.

Хавиер Бардем е първият испански артист в историята, който е номиниран за „ Оскар “ (през 2000 г.) и първия испански артист, който печели премия „ Оскар “ (2008 г.). От 2012 година има звезда на Холивудската алея на славата.
                             

Хавиер Бардем е роден на 1 март 1969 година в Лас Палмас де Гран Канария, Испания. Майка му Пилар Бардем е актриса, а татко му е предприемач, работещ в областта на озеленяването. Родителите му се разделят скоро след раждането му, след което той е отгледан от майка си. Хавиер Бардем идва от жанр с дълги обичаи в киноиндустрията, разпростряли се до ранните дни испанското кино.
 Ето по какъв начин се промени Хавиер Бардем през последните 20 години  Ето по какъв начин се промени Хавиер Бардем през последните 20 години  Ето по какъв начин се промени Хавиер Бардем през последните 20 години  Ето по какъв начин се промени Хавиер Бардем през последните 20 години
Той е внук на актьорите Рафаел Бардем и Матилда Муньос Сампедро и племенник на сценариста и режисьор Хуан Антонио Бардем. По-възрастните му брат и сестра Карлос Бардем и Моника Бардем също са артисти. Хавиер е учтив в католическата вяра от баба си.
                             

Като дете Хавиер прекарва огромна част от времето си в театри и измежду кино декори. Актьорският си дебют прави на петгодишна възраст в сериала „ El Pícaro “ на режисьора Фернандо Фернан Гомес. Той взима присъединяване в доста филми, най-вече испански продукции, само че става знаменит с ролята си във кино лентата „ Преди да падне нощта “, за която през 2000 година получава номинация за „ Оскар “. С тази номинация, Бардем става първият испански артист в историята номиниран за „ Оскар “. През 2008 година печели „ Оскар “ и „ Златен глобус “ в категория „ Най-добра поддържаща мъжка роля “ за кино лентата „ Няма място за старите кучета “. 

Бардем стартира любовна връзка с Пенелопе Крус през 2007 година, макар че не го афишират обществено. Двамата подписват брак през юли 2010 година на Бахамските острови. Бардем и Крус имат две деца, наследник роден на 22 януари 2011 година и щерка родена на 22 юли 2013 година
                             

И въпреки Пенелопе Круз и Хавиер Бардем да са семейство от 12 години, имат две деца, само че любовта им била толкоз избухлива първоначално, че едвам не предиздвикала Хавиер Бардем да побегне надалеч от своята половинка.

Актьорът споделя в изявление, че се е замислил съществено преди да стартира връзката си с Пенелопе, тъй като тя е била с много див характер.  Двамата се влюбват по време на фотосите на плана на Уди Алън " Вики, Кристина, Барселона " през 2008-ма година.  Бардем споделя, че Пенелопе има извънредно огнен манталитет и не е бил сигурен, че тя е вярната жена за него.
                             

Боже, тя е толкоз неукротима. Снимахме една сцена, в която хвърля чинии по мен и нямаше по какъв начин да не се запитам дали това няма да ми се случва и в действителния живот. Наистина ли желая това? Тя има огнена кръв и изключителна пристрастеност към всеки аспект от живота.

Вижте в галерията ни някои от най-красивите моменти сред Хавиер и Пенелопе, уловени през годините:
 Любовта на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем  Любовта на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем  Любовта на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем  Любовта на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР