Днес рожден ден празнува един от най-великите нападатели в историята

...
Днес рожден ден празнува един от най-великите нападатели в историята
Коментари Харесай

Левски и БФС поздравиха Наско Сираков

Днес рожден ден чества един от най-великите нападатели в историята на българския футбол Наско Сираков, написа уеб сайтът на БФС.

" Легендарният стрелец е роден на 26 април 1962 година в Стара Загора, а професионалната му кариера стартира в столичния Левски. Впоследствие играе за Спартак (Варна) и Хасково, преди още веднъж да се завърне на " Герена " и да се трансформира в една от главните фигури на отбора.

За националния тим Сираков дебютира през 1983 година и изиграва 78 срещи, в които бележи 24 гола, в това число изравнителното попадение против настоящия международен първенец Италия в мача на откриването на Мондиал 86 в Мексико. Осем години по-късно нападателят е съществена част от Златния тим, достигнал до полуфинал на Световно състезание, като прибавя още едно високопрофилно попадение в сметката си, този път в мрежата на Аржентина. Участник на еврофиналите в Англия през 1996-а.

До 2018-а е член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

БФС честити празника на огромния Наско Сираков и му желае здраве, шанс и още по-големи триумфи в бъдеще! ", прибавят от централата.

От Левски също поздравиха някогашната си звезда и дълготраен началник.
 Наско Сираков на 58!
Наско Сираков на 58!

От 1996 до 1998 година Сираков е помощник-треньор на националния тим на България
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР