Днес родината ни има нужда от своите опълченци от дух

...
Днес родината ни има нужда от своите опълченци от дух
Коментари Харесай

Донев: Днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа

Днес родината ни има потребност от своите опълченци от дух и своите идеалисти по душа. Това сподели в своето слово служебният министър-председател Гълъб Донев от честванията на връх Шипка. 

" Българската независимост има собствен връх и той се назовава Шипка. Всяка педия земя тук споделя трагичната история на българската независимост, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни действия. Връх Шишка е място, в което се стъпва като в храм – с религия в сърцето, самоуверено, само че безшумно, тъй като под нозете ни стоят костите на опълченците, които през август 1877 бранеха този връх до финален мирис ", сподели той.

" Днес, когато честваме 145 години от Освобождението, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които изправени пред избора независимост или гибел, избраха България.

Помним и в никакъв случай няма да забравим хилядите войни, които в Руско-турската освободителна война отдадоха живота си за нашата независимост. Убеден съм, че всеки един от вас е стигнал до тук, воден от положителни усеща и доби намерения. Щом сте тук, значи България е в сърцето ви ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР