Днес редовното правителство си отиде и на неговото място в

...
Днес редовното правителство си отиде и на неговото място в
Коментари Харесай

Лена Бориславова обясни дали е хванала ръката на Кирил Петков на тази снимка

Днес постоянното държавно управление си отиде и на неговото място в Министерския съвет влезе служебното отпред с Гълъб Донев.

На церемонията по предаването на властта в Гранитната зала участваха всички отиващи си и всички наследяващи ги министри.

След церемонията по предаването на властта досегашният министър председател Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха постройката на Министерски съвет. Прави усещане, че на една от фотосите те са хваната на ръка.

Това се вижда на кадър на фоторепортера на Българска национална телевизия Десислава Кулелиева.

Ето обаче мнението на Лена Бориславова за въпросния кадър. Тя отхвърля да е хващала някогашния министър председател за ръката. Текстът е от профила й във фейсбук:

В деня, в който кабинетът Петков съобщи щафетата на служебното държавно управление, желая да благодаря на всички публицисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха забележими напъните и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на жителите да знаят обстоятелствата и се бориха с подправените вести.

Днес в Министерския съвет имаше минимум стотина кореспонденти, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат непрекъснато с нас и ще снимат всичко, от всевъзможен ъгъл, в това число подобен, от който наподобява като че ли съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има подобен кадър.

Има проблем, че той ще послужи за следващата акция, която да дискредитира присъединяване на дами в политиката и да удари по водача на партията, която стартира смяната.

Първите дами депутати се избират през далечната 1946 година

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която желае да се развива професионално със лични сили и да има мнение. Тази жена незабавно бива жигосана като нечия любовница, като неубедителна, нерационална, интелектът и персоналните качества нямат значение - друго е средството за триумф и то зависи отново от мъж.

Промяна е нужна в света, само че още повече тук, в България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР