Днес Районният съд във Враца решава дали да отстрани от

...
Днес Районният съд във Враца решава дали да отстрани от
Коментари Харесай

До края на деня се очаква решение на съда по казуса с директора на врачанската болница Орлин Цветков /снимки/

Днес Районният съд във Враца взема решение дали да в профил от служба изпълнителния шеф на врачанската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ – Орлин Цветков. Съдия Стела Колчева даде ход на делото, изслуша претекстовете на държавното обвиняване и отбраната и се чака малко по-късно през днешния ден да излезе с разпореждане.
Прокурорът по делото Стефан Динчев напомни, че Цветков, дружно с предшественика му Светозар Луканов и началника на отделението по съдова хирургия Румен Цветанов са упрекнати, че са ощетили окръжната болница с 32 476 лв.. Чрез прелиминарен сговор между тях, те осъществили длъжностно заграбване на сумата посредством доктор призрак. Разследването е открило, че единият от медиците в отделението по „ Съдова хирургия “ - доктор Халил Мехмед, в никакъв случай не е осъществявал медицински действия в болничното заведение във Враца, не е прочут на никого от личния състав на здравното заведение, а е работил в други болнични заведения на територията на област Шумен. На същия доктор са били превеждани парични средства като заплащане за присъединяване в комплицирани интервенции, за което са били съставяни публични документи с погрешно наличие - графици за наряди, протоколи и други
Оказва се обаче, че от тази сума са останали единствено 5 222.60 лева Останалите средства били покрити от тримата обвинени, откакто разбрали, че са им повдигнати обвинявания, стана ясно от правосъдното съвещание през днешния ден.
По случая са разпитани доста очевидци, които съгласно прокуратурата дали „ комични “ показания. Служители в отделението, както и такива в персонален състав, декларирали пред проверяващите, че нямат никакъв спомен за въпросния интервал. Според държавният обвинител това е доказателство за напън от страна на шефа на здравното заведение.
Адвокатът на Орлин Цветков - Светла Генова отхвърли обвиняванията. Тя съобщи, че договорите с въпросния лекар ги имало и в Национална агенция за приходите, РЗОК, РЗИ и други институции. Генова разгласи желаното премахване на Цветков като неуместно, защото самият той е подал оставката си още на 12 февруари с едномесечно предупреждение. Миналата година той още веднъж подава молба за овакантяване, само че бордът на шефовете на МБАЛ „ Христо Ботев “ я отхвърли.
Ако в този момент съдът реши да в профил от служба Орлин Цветков, той има право да апелира в 3-дневен период. Той изрично съобщи, че ще го направи, защото не счита, че е отговорен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР