Днес ръководството на МЗ ще проведе срещи с кметовете на

...
Днес ръководството на МЗ ще проведе срещи с кметовете на
Коментари Харесай

МЗ: Държавата прави всичко възможно за спасяването на болницата във Враца


Днес управлението на Министерство на здравеопазването ще организира срещи с кметовете на Община Ловеч, Корнелия Маринова, и на Община Враца – Калин Каменов. Двете срещи са следващо изпитание на Министерство на здравеопазването да откри трайни решения за излекуване на регионалните лечебни заведения с принципал министърът на опазването на здравето, оповестиха от здравното министерство.

Вчера на среща сред изпълнителния шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ Орлин Цветков и заместник-министрите на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков и маг.- фарм. Лидия Нейчева бяха дискутирани събитията, довели до тежкото финансово положение на врачанската болница и продължаващи да оказват отрицателно въздействие по отношение на опитите за стабилизиране на болничното заведение, под формата на лихви, запори и растящи задължения.

Припомняме, че преди седмица, на 28 септември, министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров посети МБАЛ „ Христо Ботев “. С управлението на лечебното заведение той разиска положението на болничното заведение и опциите за нейното излекуване. „ Проблемът с врачанската болница е, че тук има доста насъбрани остарели отговорности. В момента тече развой на преструктуриране. Здравното министерство прави всичко допустимо, с цел да помогне на болничното заведение и методически, и финансово “, съобщи министърът при визитата си в болничното заведение. От думите му стана ясно, че Министерство на здравеопазването предплатено е превело парите за неотложност и за раздалеченост, с цел да разполага лечебното заведение със свободен, незапориран финансов запас.

Ще създадем всичко допустимо болничното заведение да я има, заявява министърът тогава. Според него такива натрупвани години наред остарели отговорности, с по 11%-12% рента, са воденичен камък, който тежи освен на МБАЛ „ Христо Ботев “Враца, само че и на УМБАЛ Стара Загора, УМБАЛ Бургас и МБАЛ Ловеч. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР